صفحه‌اصلی زندگی سالم ارزیابی سطح ویتامین D در نوزادان و خطر ابتلا به ام اس

ارزیابی سطح ویتامین D در نوزادان و خطر ابتلا به ام اس

1
0
اشتراک‌گذاری
مالتیپل اسکلروزیس بیماری غیر قابل پیش بینی است که بیش از ۲ میلیون نفر را در سراسر جهان درگیر کرده است. اگرچه درمان خاصی برای این
بیماری وجود ندارد ولی محققان تلاش بسیاری برای کشف درمان های جدید و  نحوه جلوگیری از این بیماری انجام داده اند. بر اساس تحقیقات جدید
مصرف ویتامین دی در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به ام اس را کاهش دهد.
در بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS) سیستم عصبی مرکزی دچار مشکل شده و  قادر به انتقال اطلاعات بین مغز و بدن نمی باشد. این بیماری
نزدیک به دو و سه دهم میلیون نفر را در جهان درگیر کرده است.  علت اصلی این بیماری مشخص نشده است ولی محققان بر این باورند که افرادی
از لحاظ ژنتیکی مستعد هستند به همراه ترکیبی از عوامل محیطی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
اگرچه در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده ای برای بیماری ام اس وجود ندارد و لی دانشمندان تحقیقات بسیاری در زمینه کشف روش های
درمانی جدید و پیشگیری از آن انجام داده اند. بر اساس برخی از تحقیقات قبلی، افزایش سطج ویتامین دی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به
بیماری ام اس کمک کند.
تحقیقات جدید نشان می دهد، سطح بالای ویتامین دی در زنان باردار می تواند از ابتلا نوزاد به بیماری ام اس در آینده جلوگیری کند. دکتر نیت مانک
نیلسن (Nete Mank Nielsen) از انستیتو سروم کپنهانگ، دانمارک و تیم تحقیقاتی اش میزان ۲۵-هیدروکسی ویتامین دی (۲۵OHD) را در جمعیت
بزرگی از نوزادن تازه متولد شده مورد بررسی قرار دادند. محققان در این مطالعه از داده های بانک غربالگری نوزادان دانمارک (DNSB) و نمونه های
خون خشک  نوزادان استفاده کردند.  آن ها نوزادانی که پس از ۳۰ آوریل سال ۱۹۸۱ به دنیا آمده بودند و به ام اس مبتلا شده بودند (۵۱۲ نفر) را تا
سال ۲۰۱۲ مورد بررسی قرار دادند. سپس نتایج بدست آمده را با نمونه خون ۹۷۲ فرد (هم جنس) که در همان تاریخ به دنیا آمده و سالم بودند،
مقایسه کردند. بر اساس مطالعه منتشر شده در ژورنال نورولوژی، حداقل ویتامین دی  ۳۰ نانومول در لیتر است و میزان کافی آن  بیش از
۵۰ نانومول در لیتر یا برابر  آن است.  
بر اساس این تقسیم بندی، شرکت کنندگان به پنج گروه با ۲۱ نانومول بعنوان پایین ترین سطح و ۴۹ نانومول بعنوان بیشترین سطح در نظر گرفته
می شود.
بطور کلی ۱۳۶ نفر مبتلا به ام اس و ۱۹۳ نفر فرد سالم در پایین ترین سطح ویتامین دی قرار داشتند. و ۸۹ نفر مبتلا ام اس و ۱۹۸ نفر فرد سالم در
بالاترین سطح ویتامین دی را داشتند.
بطور کلی، شرکت کنندگان دارای بالاترین میزان ویتامین دی، به احتمال ۴۷ درصد کمتر نسبت به افرادی که سطح ویتامین دی پایینی دارند  به
بیماری ام اس مبتلا می شوند. دکتر نیلسن در انتها می افزاید: “تحقیقات بیشتری برای تائید نتایج بدست آمده مورد نیاز است. با توجه به تعداد
بالای زنان بارداری که سطح ویتامین دی پایینی دارند، تحقیقات ما می تواند اطلاعات بسیار مهمی در زمینه مکمل های ویتامین دی ارائه دهند.”
مترجم: مهسا امام پور

لینک منبع

 

 

ارسال پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنیپ
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید