صفحه‌اصلی تغذیه نقش تغذیه در کنترل جذب آهن در بیماران تالاسمی

نقش تغذیه در کنترل جذب آهن در بیماران تالاسمی

0
0
اشتراک‌گذاری

 

معمولا به بیماران مبتلا به تالاسمی اینترمدیای غیر وابسته به تزریق خون، توصیه می شود که  از مصرف آهن زیاد خودداری نمایند، و همچنین در کنار هر وعده غذایی چای بنوشند چراکه این کار جذب آهن را کاهش می دهد.

در نوجوانان سرم فریتین خون مورد بررسی قرار می گیرد. در مراحل اولیه توسعه هموسیدوز، مصرف دسفرال، آغاز می شود. افرادی که دچار اضافه بار آهن هستند، تحت عمل نمونه برداری کبد قرارمی گیرند.

همچنین گفتنی است، ارزیابی قلبی عروقی اولیه به همراه “هولتر مونیتورینگ” و نیز تست ” استرس اکو کاردیوگرام” در اشخاصی که به شکل قابل توجهی دارای هموسیدوز می باشند؛ انجام می شود.

علاوه بر این موارد به نظر می رسد که کمبود فولیک اسید به صورت متداول تری در این افراد به چشم می خورد.

رژیم غذایی دارای آهن پایین برای بیماران دارای تالاسمی وابسته به انتقال خون:

تزریق دائم خون می تواند، منجر به تجمع آهن اضافی در بدن بیمار شود. آهن اضافی ناشی از این نوع تزریق خون در کبد انباشته می شود.

هنگامی که ظرفیت کبد برای ذخیره سازی آهن تکمیل شد، این آهن اضافه شروع به ذخیره شدن در ارگان هایی مثل قلب و هیپوفیز می کند که این امر می تواند آسیب زا باشد.

اضافه بار آهن همچنین می تواند ناشی از افزایش جذب آهن از طریق روده ها باشد.

باید توجه داشت در بیماران مبتلا به تالاسمی کنترل مصرف غذا های حاوی آهن دارای اهمیت بسیار بالایی می باشد، برای این کار لازم است به برچسب روی مواد غذایی توجه شود.

در این  ادامه این مقاله به تعدادی از خوراکی هایی که باید از مصرف آنها اجتناب شود اشاره شده است:

غذاهایی که باید از مصرف آنها اجتناب کرد:

منابع غذایی دارای آهن بسیار بالا در لیست زیر ذکر شده است، لازم است این مواد غذایی را از فهرست غذاهای خود حذف کنید:

  • صدف

  • جگر

  • گوشت گاو

  • لوبیا

  • کره بادام زمینی

  • توفو

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به لینک زیر مراجعه فرمایید:

http://thalassemia.com

ترجمه و تنظیم:ندا جلیلیان

 

ارسال پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنیپ
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید