اتیسمی‌ها پوشش بیمه‌ای مناسب می‌خواهند‌
تیر ۲۷, ۱۳۹۶
یک داروی جدید برای بیماران هوفیلی
تیر ۲۸, ۱۳۹۶

جلوگیری از سرطان پوست با مصرف گوجه فرنگی

 

 

بر اساس تحقیقاتی که توسط محققان دانشگاه ایالت اوهایو بر روی چند موش انجام گرفته، مصرف روزانه ی گوجه فرنگی می تواند احتمال ابتلا به سرطان پوست را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. هدف از انجام این تحقیق، مشخص کردن تاثیر رژیم غذایی بر سرطان پوست بود.

این محققان موش های آزمایشگاهی را به دو گروه تقسیم کرده، و به گروه اول به مدت ۳۵ هفته پودرگوجه فرنگی خوراندند، اما گوجه فرنگی را در رژیم غذایی گروه دوم قرار ندادند. پس از گذشت ۳۵ هفته موش ها را درمعرض اشعه ی ماوراءبنفش قرارداده و بدین نتیجه رسیدند که رشد تومور های سرطانی پوست در موش های نر گروه اول یعنی گروهی که گوجه فرنگی مصرف می کردند، به طورمتوسط ۵۰ درصد کمتر از موش های نر گروه دیگربوده است.

جسیکاکوپراستون، نویسنده ی این تحقیق می گوید:” نظریه رابطه بین گوجه فرنگی و سرطان، از خاصیت کاروتنوئیدهای غذایی سرچشمه می گیرد.

کاروتنوئید رنگدانه ای است که باعث قرمز شدن گوجه فرنگی می شود و باور بر این است که می تواند از پوست در برابر آسیب اشعه ی UV محافظت کند.

نتایج این تحقیق نشان می دهد، مصرف گوجه فرنگی تاثر چندانی بر تعداد تومورهای موش های ماده ندارد.

تحقیقات قبلی نشان داده اند که موش های نر، پس از قرار گرفتن درمعرض اشعه ی UV زودتر تومور تولید می کنند و تومور های آنها بیشتر و خطرناک تر از موش های ماده است.

در نتیجه توجه به جنسیت بیمار در پیشگیری از این بیماری پر اهمیت است؛ و ممکن است روشی که برای پیشگیری از بروز این بیماری در زنان مناسب باشد برای مردان پاسخگو نباشد و بالعکس.

آزمایشات قبلی نشان می دهند، مصرف رب گوجه فرنگی می تواند آفتاب سوختگی را کاهش دهد. این گروه تحقیقاتی معتقد اند، لیکوپن،کاروتنوئید گوجه فرنگی،یکی از موثرترین آنتی اکسیدان ها است. با این حال، هنگامی که لیکوپن را با یک گوجه فرنگی کامل مقایسه می کنیم، گوجه فرنگی درجلوگیری از قرمزی پوست پس از قرار گرفتن درمعرض اشعه ماوراءبنفش موثرتر است.

به همین دلیل محققان پیشنهاد می کنند که لیکوپن تنها عنصر موثر در گوجه فرنگی نبوده و ترکیبات دیگرگوجه فرنگی نیز نقشی مهم در محافظت از پوست ایفا می کنند.

محققان دانشگاه اوهایو دریافتند، نرخ رشد تومور تنها در موش هایی کاهش یافته بود که گوجه فرنگی خشک قرمز مصرف می کردند.

البته نرخ رشد تومور در موش هایی که از گوجه فرنگی نارنجی استفاده می کردند به مقدار ناچیزی از موش هایی که اصلا گوجه فرنگی مصرف نمی کردند کمتر بود.

در حال حاضر کوپراستون در حال تحقیق درمورد سایر ترکیبات گوجه فرنگی،به غیر از لیکوپن است که ممکن است مزایایی داشته باشند.

او می گوید:” غذا دارو نیست، امامی توان با مصرف غذای مناسب، در طولانی مدت جلوی ابتلا به بیماریهای خاصی را گرفت.”

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به لینک زیر مراجعه فرمایید:

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170713153023.htm

ترجمه و تنظیم: سولماز ثابت قدم

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *