صفحه‌اصلی تغذیه آماده‌سازی غذا به شیوه‌ی صحیح به منظور پایین‌آوردن مقدار پتاسیم

آماده‌سازی غذا به شیوه‌ی صحیح به منظور پایین‌آوردن مقدار پتاسیم

0
0
اشتراک‌گذاری

 

پتاسیم یک عنصر ضروری برای تغذیه‌ی ماست. این ماده نقش اساسی را در انقباض عضله ایفا می‌کند. اما اگر میزان پتاسیم در خون زیاد شود نیز با مشکلات جدی مواجه خواهید شد. به خاطر داشته باشید که قلب نیز یک عضله است و پتاسیم زیاد در خون می‌تواند مشکلات جدی را برای قلب در پی داشته باشد.

چرا باید مراقب این موضوع باشم؟

یکی از کارکردهای اساسی کلیه ، تنظیم میزان پتاسیم صحیح در خون شماست. اگر مقدارش زیاد باشد، حتماًپتاسیم خون را دفع خواهد کرد. وقتی که کلیه‌های شما نتوانند عملکرد خود را به درستی انجام دهند، میزان پتاسیم در خون زیاد می‌شود.
اگرچه دیالیز نیز می‌تواند به شکل بهینه پتاسیم را غربال کند، اما این ماده به سرعت و بین جلسات دیالیز در بدنتان تجمع می‌کند. بنابراین باید مصرف پتاسیم را تحت کنترل خود داشته باشید.

چه غذاهایی حاوی پتاسیم هستند؟

نکته‌ی مهم در زمینه‌ی کنترل مصرف پتاسیم این است که تقریباً در تمامی ارگانیزم‌های زنده وجود دارد. در نتیجه تمامی میوه‌ها و سبزیجات پتاسیم دارند. البته میزان پتاسیمشان با یکدیگر فرق می‌کند. پاستا و برنج سفید داری پتاسیم بسیار پایینی هستند. پس به طور کلی نمی‌توانید مصرف پتاسیم را نادیده بگیرید و باید نحوه‌ی صحیح آماده‌سازی غذا رابیاموزید.

غذا را چگونه آماده کنم تا میزان پتاسیم آن کاهش پیدا کند؟

باید رویه‌های آماده‌سازی سیب‌زمینی و سبزیجات را به گونه‌ای تنظیم کنید که در راستای پایین‌آوردن پتاسیم باشند. این کار ساده است و سریع به آن عادت می‌کنید.
ابتدا باید آن‌ها را خرد کرده و حداقل به مدت دو ساعت در آب تازه و ولرم بخیسانید. سپس آب را خالی کرده و سیب‌زمینی و سبزیجات را در آب جدید بپزید؛ حتی ایده‌آل این است که یک بار در حین فرایند پخت نیز آب را عوض کنید. با این کار مقدار زیادی از پتاسیم غذا از بین خواهد رفت. از آب همین غذای پخته‌شده برای تهیه‌ی سس یا غذایی دیگر استفاده نکنید.

 

میوه‌ی تازه چطور؟

می‌توانید روزی یک بار میوه‌ی تازه بخورید، اما برای مصرف بیش از یک بار باید به سراغ کمپوت های خانگی بروید. زیرا مصرف کمپوت ها و کنسرو ها که در آنها از موادنگه دارنده، استفاده شده برای بیماران دیالیزی مضر است و همچنین به‌ شدت تلاش کنید که مصرف میوه‌های دارای پتاسیم بالا نظیر موز و میوه‌های خشک ‌شده را کاهش دهید

 

ارسال پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنیپ
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید