صفحه‌اصلی تغذیه ۲۱ آذر روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی

۲۱ آذر روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی

0
0
اشتراک‌گذاری

توصیه های تغذیه ای برای بیماران کلیوی:

نمک یا سدیم عامل اصلی بروز بیماری مزمن کلیه، فشارخون بالا و بیماری قلبی است. بنابراین مصرف روزانه آن حتما باید محدود شود.

 

رژیم غذایی حاوی پروتئین اندک می ‌تواند پیشرفت بیماری را آرام کند و مانع از تشکیل اوره اضافه شود.

 

در برخی از بیماران به ویژه آن هایی که دیالیز می شوند ممکن است میزان پتاسیم افزایش یابد که قطعا خطرناک است. کنترل منظم پتاسیم ضروری است.

 

کنترل سطح فسفر نیز ضروری است؛ چون مقدار زیاد آن باعث نارسایی کلیه‌ ها، بیماری استخوانی و مشکلات قلبی می ‌شود.

 

کلسیم یکی از نگرانی‌ های دیگر برای بیماران کلیوی است چون اگر کنترل نشود باعث بروز بیماری جدی استخوانی در سال ‌های آتی می ‌شود.

 

این بیماران باید مصرف مایعات را نیز کنترل کنند. این بیماران اگر تحت دیالیز نیستند، مصرف مایعات را محدود نکنند مگر این که مشکل تجمع مایع را پیدا کنند. به این ترتیب

 

آن ها باید فقط وقتی تشنه می ‌شوند، آب بنوشند.

فهرست برخی از مفیدترین مواد غذایی برای سلامت کلیه‌ها:

 

مصرف میوه و سبزی برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه مفید و موثر است چون افزودن میوه و سبزی به رژیم غذایی این بیماران مانع از تشکیل اسید بیش از حد در

 

کلیه‌های آنها می‌شود

 

بیماران کلیوی بهتر است میوه های کم پتاسیم مانند سیب، نارنگی، لیمو، گریپ‌فروت، گیلاس، توت‌فرنگی، هلو، آناناس، هندوانه، تمشک و زغال‌اخته استفاده کنند.

 

اما مصرف میوه هایی مانند موز، کیوی، گلابی، آلو، شلیل، زردآلو، طالبی و خربزه به دلیل پتاسیم بالا مناسب نیست.خرما نیز بهتر است مصرف نشود و کدو حلوایی هم

جزء سبزی‌هایی با نشاسته بالا است که پتاسیم زیادی هم دارد.

سبزیجاتی مانندخیار، کاهو، گل کلم، پیاز، فلفل، کدو، بادمجان و شلغم برای بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی مفید هستند.

ارسال پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنیپ
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.