خانه اخبار آشنایی با اتیسم

آشنایی با اتیسم

13
0

نگارش: دکتر امیر محمد علومی

موضوع: آشنایی با اتیسم
یک سوال رایج پس از تشخیص اوتیسم این است که علت اوتیسم چیست؟ هیچ دلیل قطعی برای اوتیسم وجود ندارد. تحقیقات نشان می دهد که اوتیسم از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و غیر ژنتیکی یا محیطی ایجاد می شود. به نظر می رسد این ریسک فاکتور ها احتمال ابتلای کودک به اوتیسم را افزایش می دهند. با این حال، عوامل خطر با علت یکسان نیست. به عنوان مثال، برخی تغییرات ژنی مرتبط با اوتیسم را می توان در افرادی که این اختلال را ندارند نیز یافت. همچنین، هر فردی که در معرض یک عامل خطر محیطی برای اوتیسم قرار می گیرد، به این اختلال مبتلا نمی شود. در واقع، اکثر آنها به اتیسم مبتلا نمی شوند.
عوامل خطر ژنتیکی اوتیسم:
 تغییرات در ژن های خاص خطر ابتلای کودک به اوتیسم را افزایش می دهد. اگر والدین حامل یک یا چند مورد از این تغییرات ژنی باشند، این موارد ممکن است به کودک منتقل شوند (حتی اگر والدین اوتیسم نداشته باشند). در موارد دیگر، این تغییرات ژنتیکی به طور خود به خود در یک جنین اولیه یا اسپرم و یا تخمک که برای ایجاد جنین ترکیب می شوند، ایجاد می شود. اکثر این تغییرات ژنی به خودی خود باعث اوتیسم نمی شوند. آنها تنها خطر ابتلا به این اختلال را افزایش می دهند.
عوامل خطر محیطی اوتیسم 
تحقیقات همچنین نشان می دهد که برخی از تأثیرات محیطی ممکن است خطر اوتیسم را در افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این اختلال هستند، بیشتر افزایش یا کاهش دهد. نکته مهم این است که افزایش یا کاهش خطر برای هر یک از این عوامل خطر ناچیز به نظر می رسد.

عوامل افزایش خطر ابتلا:
۱-      سن بالای والدین (هر یک از والدین) 
2-    عوارض بارداری و زایمان (مانند نارسایی شدید – قبل از ۲۶ هفته)
۳-    وزن کم هنگام تولد، حاملگی چند قلو (دو قلو، سه قلو، و غیره )
۴-    بارداری هایی با فاصله کمتر از یک سال

عوامل کاهش ریسک: 
ویتامین های دوران بارداری حاوی اسید فولیک، قبل و در زمان بارداری و در طول بارداری.
عواملی که تاثیری بر احتمال خطر ندارد.
واکسن ها:

هر خانواده تجربه منحصر به فردی با تشخیص اوتیسم دارد و برای برخی از آنها با زمان واکسیناسیون فرزندشان مطابقت دارد. در عین حال، دانشمندان در دو دهه گذشته تحقیقات گسترده ای انجام داده اند تا مشخص کنند آیا ارتباطی بین واکسیناسیون دوران کودکی و اوتیسم وجود دارد یا خیر. نتایج این تحقیق نشان داد واکسن ها باعث اوتیسم نمی شوند.

تفاوت در زیست شناسی مغز:
چگونه این تأثیرات ژنتیکی و غیر ژنتیکی باعث ایجاد اوتیسم می شود؟ به نظر می رسد که بیشتر آنها بر جنبه های حیاتی رشد اولیه مغز تأثیر می گذارند. به نظر می رسد برخی بر نحوه ارتباط سلول های عصبی مغز یا نورون ها با یکدیگر تأثیر می گذارند. برخی دیگر بر نحوه ارتباط کل مناطق مغز با یکدیگر تأثیر می گذارند. تحقیقات در رابطه با شناخت بیشتر بیماری و راهکار های درمانی ادامه دارد.

/انتهای پیام

بنیاد امور بیماریهای خاص

@cffsd  

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here