۱۹ لغایت ۲۵ آبان ماه هر سال به نام هفته دیابت و چهاردهم نوامبر(۲۳آبان ماه)، سالگرد تولد “فردریک بانتینگ” کاشف انسولین، به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است.
۲۳ آبان ۱۴۰۰روز جهانی دیابت است؛ با توجه به افزایش روزافزون مبتلایان به این بیماری، این روز با هدف افزایش آگاهی در رابطه با این بیماری، علل و عوارض آن نامگذاری شده است. در متن پیش رو قصد داریم شما را با علل نامگذاری این روز و نماد بیماری دیابت آشنا کنیم.
در سال ۱۹۹۱ فدراسیون جهانی دیابت(IDF) و سازمان بهداشت جهانی(WHO) تاریخ ۱۴ نوامبر را به عنوان روز جهانی دیابت معرفی کردند؛ این روز مصادف است با تاریخ تولد «فردریک بانتینگ»؛ کسی که همراه با «چارلز بست» انسولین را کشف کرد. باتوجه به افزایش روزافزون مبتلایان به این بیماری، این روز با هدف آشنایی و اطلاعرسانی عموم مردم درباره دیابت، عوارض و درمان آن نامگذاری شده است. دیابت درمان نشده میتواند عوارضی جدی از قبیل کوری ناگهانی، نارسایی کلیوی، سکته مغزی و قطع پا به دنبال داشته باشد؛ به همین جهت میتواند باعث ایجاد هزینههای طولانیمدت پزشکی و غیرپزشکی برای بیماران، خانوادهی آنها، مراقبین و نظام سلامت شود. روز جهانی دیابت بزرگترین کارزار آگاهیدهی در جهان است. این کارزار هرساله توجهاتی را به خود جلب میکند که برای مبتلایان به دیابت اهمیت زیادی دارد؛ و تلاش میکند تا دیابت را کاملا در کانون توجهات عمومی و سیاسی قرار دهد. شعار روز جهانی دیابت در سال ۱۴۰۰: شعار این روز در سال ۱۴۰۰ «دسترسی به مراقبتهای دیابت» میباشد. میلیونها نفر در سراسر جهان به امکانات مراقبتی دیابت دسترسی ندارند. بیماران مبتلا به دیابت نیازمند مراقبتهای مداوم برای مدیریت دیابت و پیشگیری از عوارض آن هستند.
@cffsd
بنیاد امور بیماری های خاص