خانه اخبار طیف اختلالات MS

طیف اختلالات MS

13
0

MS در تمامی افراد مبتلا متفاوت است اما اغلب افراد به یکی از انواع اصلی زیر، دچار میشوند:
•    MS عودکننده – بهبودیابنده
•    MS پیشرونده اولیه
•    MS پیشرونده ثانویه

MS   غیرقابل پیش بینی است. هیچ دونفری از بیماران، به یک طریق تحت تاثیر این بیماری قرار نمیگیرند. در برخی، اختلالات رشدی و ناتوانی و در برخی دیگر، هیچ مشکل اساسی وجود ندارد.

MS عودکننده – بهبودیابنده
این نوع از بیماری، بخش اعظیم افراد بیمار را شامل میشود ( نزدیک به ۸۵ % ) که در برخی موارد، ” MS عود کننده ” نیز نامیده میشود. زمانی که فرد مبتلا به این نوع از بیماری باشد، دچار عود یا بروز علائم میشود. این حملات میتوانند روز ها، هفته ها و حتی ماه ها طول بکشند و بعد از آن، تقریبا و یا تماما، بهبود میابند. اینکه علائم پس از بهبود، چه میزان قابل مشاهده باشند، به میزان خطر تحمیل شده تحت تاثیر آسیب میلین و رشته های عصبی بستگی دارد.


MS  پیشرونده اولیه
افراد مبتلا به این نوع از بیماری، با گذشت زمان دچار افزایش یا پیشرفت مداوم علائم میشوند. چیزی که ما هنوز آن را درک نکرده ایم، خطر رشته های عصبی و علت پیشرفت است. حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد از افراد مبتلا به MS، به این نوع از بیماری دچار هستند . در اوایل MS پیشرونده اولیه، برخی از افراد دچار عود بیماری نیز می‌شوند. این حالت گاهی اوقات «ام‌اس پیشرونده اولیه فعال» نامیده می‌شود. ” فعال” به این معنی است که علاوه بر پیشرفت بیماری، التهاب در سیستم عصبی مرکزی نیز وجود دارد. 

MS  پیشرونده ثانویه
بسیاری از افراد مبتلا به نوع  MS عودکننده-بهبودیابنده، در آینده شاهد تبدیل به نوع MS پیشرونده ثانویه هستند . در گذشته، به طور متوسط، حدود ۲۰ سال طول می‌کشید تا ام‌اس عودکننده-بهبودیابنده به ام‌اس ثانویه-پیشرونده تبدیل شود. اما اکنون، درمان‌های اصلاح‌کننده بیماری به این معنی است که افراد کمتری احتمالاً به ام‌اس ثانویه-پیشرونده مبتلا می‌شوند .
تشخیص اینکه چه زمانی به این نوع ام‌اس مبتلا می‌شوید، می‌تواند دشوار باشد. اما اگر ناتوانی شما حداقل در طول شش ماه بدتر شده باشد و عود بیماری متوقف شده باشد (یا عود بیماری بسیار کمتر اتفاق بیفتد)، می‌توان آن را تشخیص داد.

گردآورنده: مجید طاهریان

منبع: MS Socity      

/انتهای پیام

بنیاد امور بیماریهای خاص

@cffsd 

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here