دو دلیل بسیار مهم برای شما وجود دارد که بفهمید آیا صفت تالاسمی بتا دارید یا خیر؟ اول، زمانی که دو نفر که هر دو دارای صفا تالاسمی بتا باشند، و بچه دار شوند، در این صورت احتمال یک چهارم( ۲۵% ) وجود دارد که در هر بارداری فرزند با اختلال خونی جدی متولد شود که نیاز به انتقال خون و درمان دارویی مادام العمر دارد. دوم، برخی از پزشکان ممکن است صفت تالاسمی بتا را با یک بیماری دیگر اشتباه بگیرند و درمان اشتباه را برای شما تجویز کند.
فهمیدن اینکه آیا دارای صفت تالاسمی بتا هستید یا خیر، آسان است.
اولین قدم برای یافتن اینکه آیا دارای صفت تالاسمی بتا هستید یا خیر این است که از پزشک خود بخواهید اندازه گلبول های قرمز شما را بررسی کند. این با میانگین حجم جسمی (MCV) و شمارش کامل خون(CBC)شما مشخص می شود.
گلوبین بتا توسط دو ژن ساخته می شود که یکی از آنها از هر یک از والدین به نوزاد منتقل می شود. افرادی که دارای یک ژن گلوبین بتا غیرطبیعی هستند، دارای صفت تالاسمی بتا )همچنین معروف به تالاسمی بتا مینور) هستند. پزشکان اغلب گلبول های قرمز کوچک فرد دارای تالاسمی بتا مینور را به عنوان نشانه کمخونی فقر آهن اشتباه می گیرند و به اشتباه مکمل های آهن تجویز می کنند که به کم خونی کمک نمی کند. اگر شما آزمایش صفت تالاسمی بتا داده اید و مشخص شد که حامل صفت هستید، همسر شما نیز باید برای صفت تالاسمی بتا مورد آزمایش قرار گیرد.
وراثت دو ژن غیر طبیعی گلوبین بتا نیز ممکن است باعث تالاسمی بتا اینترمدیا شود که یک کم خونی شدید با مشکلات سلامتی نسبتا قابل توجه ای از جمله بدشکلی استخوان و بزرگ شدن طحال است.
منبع: Cooly’s Anemia Foundation
گردآورنده: مجید طاهریان
/انتهای پیام
بنیاد امور بیماریهای خاص
@cffsd